söndag 18 oktober 2009

Dom kallar det.. Kokinisto!


(Jag kallar det: höstlycka i djup tallrik, för 179 kalla.)

Höstens godaste maträtt finns att finna på Judit och Bertils (nya?) meny. Jag gick ditt med hopp om dom härliga stora köttbullarna jag kanske bloggat om förut - men dom var bortflyttade och jag blev rekomenderad den grekiska köttgrytan Kokinisto istället.
Högrev som kokats mörare än ett vasalopps-lår, tillsammans med tomat, kanel och en hemlig örtblandning - serverat med rostad potatis. Resultatet: en ljuvlig köttgryta med smak av höst, kärlek och hederligt långkok. Jag drack vin till, men jag tror ett kallt glas öl är en bättre kompanjon i smak.

Kombinera gärna middagen med en kall höstpromenad för den ultimata känslan av att ha gjort sig förtjänt av en smaksensation.

För att hålla en lång historia kort: Gå dit nu.
Ät Kokinisto. Årets rätt 2009.
Tack Judit och Bertil för att ni gjorde oktober lite lättare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken härlig beskrivning! Tackar vi för! Kommer ske ett meny-byte efter nyår! Kom gärna in och testa våra roliga nyheter då!

Kram kram!