söndag 19 april 2009

Körsbärsblommans dag

I lördags var det dags för det traditionsenliga firandet av Körsbärsblommans dag. Därför gick vi med stora kliv till Berns Asiatiska för att fira med att föräta oss på deras 325-kronorsbrunch.

Vi började med de kalla rätterna:



Och fortsatte med de varma:

Efter fyra omtagningar var det dags att gå vidare till dessertbordet. Vad vi inte visste då var att Himmelriket väntade i rummet intill:

Där inne stod allt som man någonsin kan komma att tänka på som synonym til ordet gott: äppelkaka, tiramisu, chokladmousse, brownies, marängpajer... - you name it!
Här var man tvungen att göra noggranna överläggningar för att ta sig genom: Värt eller inte värt?



Först var det bara roligt. Vi skålade för körsbärsblomman i små glas med creme caramel:


Till och med Silbersky var med och firade. Han sa "passa er för brownien - äter ni den är det det sista ni gör" innan han tog på sig sin hatt och gick.



Men hur det än var så hade den där näpna lilla brownien hamnat på allas våra tallrikar.


Sedan var det kört. Efter cirkus tre timmar tvingades en efter en kasta in handduken. Elsa var kanske den som tog det hårdast.

2 kommentarer:

Manfred sa...

Detta var ett otroligt roligt inlägg.

Hanna sa...

Tycker jag med!