Me want foods jakt på Stockholms bästa dumplings fortsätter. Senast på En ful och en gul (Erstag). Och frågan är om vi inte kan sluta leta nu. Här serveras nämligen några av de godaste dumplings vi smakat. Stora, glansiga och smockfyllda med oidentifierbara godsaker. Till det serverades en lagom spicy chilisås och härligt krispiga pickles.
Vi testade även vårrullarna - också goda, men inte i klass med dumlingsen.
Sedan testade vi en rätt som beskrevs som "ägg och tomat - Kinas vanligaste husmanskost" i menyn. Det lät inte så lockande, men efter svår besutsvånda och servitrisens inrådan ("Det låter kanske inte så gott men när man får det i munnen är det helt fantastiskt") beställde vi ändå in ett fat med tomat och ägg.
Och det smakade verkligen fantastiskt. Lite syrligt, men hur kocken fått fram smakerna lyckades vi tyvärr inte lista ut och den kinesiska servitrisen gav inga ledtrådar ("alltså - det är kinesiska kryddor, du vet nog inte vad det är i alla fall").
Samma servitris rekommenderade oss sedan att beställa en dessertpannkaka att dela på ("Man blir väldigt mätt"). Men det gäller nog enbart om man är en bofink, eller en riskornstunn kinesiska. Pannkakan som kom in var liten som en prinskorv och försvann i ett nafs. För precis som resten av allt vi åt var den himmelskt god. Inuti gömde sig en varm, kokossmakande röra som man skulle vilja ha hinkvis av.
Nästa gång beställer vi varsin. Minst.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar