torsdag 22 mars 2012

Smörgåstårta goes haute couture

Tidernas bästa restaurangkoncept är här. Det har öppnat ett smörgåstårteri i Vasastan! Samma dag som våren kom till stan stegade tre smörgåstårteälskande donnor dit, med en pepp av monumentala mått.

Vi blev inte besvikna.

Konceptet är smörgåstårtor – men i modern gourmettappning. Det väckte viss skepsis hos MWF-patrullen. Grejen med smörgåstårta är ju att "more is more" och att den ofta är som godast dagen efter. Men Smörgåstårteriet fick oss snabbt att inse att smörgåstårta gör sig bra även i elegant finkostym.
På lunchmenyn fanns fem olika att välja mellan, en med räkor, en med kallrökt lax, en med matjesssill och två med finkött.

MWF beställde laxvarianten och serverades ett kulinariskt konstverk, med tunna skivor kallrökt lax, syrad rödlök, avokadokräm, avrugakaviar, krispiga miniblomlålsbuketter, löjrom, minichips och flortunna äppleskivor.

Vackert, vårigt – och fantastiskt gott. Smörgåstårta i haute couture-tappning.


Ja, just det: Först av allt serverades en gräddig jordärtskocks- och hummersoppa. Och ja, det var exakt lika gott som det låter.


Kalaset avslutades med en kopp mustigt espressokaffe och en nota på 125 kr. Det är långtifrån Vasastans billigaste lunch – men det spelar ingen roll. MWF kan inte tänka sig ett bättre ställe att välkomna våren på.

1 kommentar:

Andreas sa...

Låter mycket spännande! Får testa det någon dag,