Varje onsdag-lördag serveras en fyrarättersmeny för 345 danska – vilket gör att en middag här känns som ett kulinariskt kap.
Man väljer mellan två färdiga menyer, med eller utan kött.
Vid MWF:s besök inleddes middagen med nyplockade ärtor, granskott, fårmjölksmousse och ärtis. Det smakade som det känns att gå över en daggfrisk sommaräng.

Därefter serverades råa jordgubbar med lättkokta nypotatisar på en bädd av rucolasås. En tallrik som inte minst var en njutning för ögat.

Därpå serverades grillad vårlök tillsammans med en puré på bränd lök, en kreation som gjorde MWF så ivriga att den inte hann förevigas. När sedan servitören kom fram och frågade om vi kunde tänka oss lite ost var vi inte sena att säga ja.
In kom en tallrik med en ost som måste vara nedsänkt direkt från himmelriket. Färskosten från Hagelstad mejeri var len som sammet, mild, ljuvlig. Toppad med siciliansk olivolja.

Allt avslutades med en rabarberkreation med glass, mandelmjölk och finriven mandel.
Dejligt som faen!

Äta och drick. Drick och ät.
Men drick inte kaffet här. På andra sidan gatan serveras världens godaste kaffe på Coffee Collective.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar