torsdag 26 maj 2011

Nytt & salt


Senaste surdegsnytt från Birkastan: Bröd & Salt har öppnat butik på Birkagatan, i triangeln mellan Xoko, Bakery & Spice och Systrarna Andersson.

Efter att ha fått våra kolhydratfixar från dessa tre superba bagerier var det därför med stor skepsis och en känsla av att vänstra MWF tågade till den oblyga uppstickaren. Det första vi konstaterade var att prisnivån är snäppet högre än konkurrenterna. Den här veckan ges emellertid 25 procents öppningsrabatt. Dessutom kändes helhetsintrycket inte lika trovärdigt som exempelvis Xoko eller Bakery & Spice.

Efter viss beslutsvånda (hasselnötsbröd, plommon- och aprikosbröd eller ett klassiskt levain?) beslutade vi oss för signaturbrödet Bröd & salt. Dessutom tvingades vi, i rent researchsyfte, köpa med oss en kardemummabulle eftersom de var misstänkt lika Bakery & Spices, som ju utsetts till stadens godaste av Svenska Kardemummabullesällskapet.

Omdömet? Njo, brödet överraskade med en fin skorpa penslad med sirap och toppad med havssalt, vilket gav en angenäm smakbrytning. Dessutom hade det en bra, tät konsistens och rikligt med valnötter. Tummen upp!
Bullen fick oss också att omvärdera nykomlingen, även om den inte var i nivå med Bakery & Spice-bullarna.


Nu återstår att äta oss genom resten av sortimentet innan vi ger bröd & Salt MWF:s "godkänd"-stämpel.

Inga kommentarer: