söndag 24 oktober 2010

Nudlar som på tv


Till Skeppsholmen kan man promenera för kulturen, men numera även för maten. Sedan tidigare finns Moderna museets restaurang och Arkitekturmuseets Kafé Blom. Sedan något år tillbaka finns även Hotel Skeppsholmens restaurang och Hjerta.
Nu har även Momu mat, som driver Hjerta och holmens övriga museirestauranger tagit över Östastiatiska museets kafé och förvandlat den till en nudelbar, ett mindre hajpat alternativ till nyöppnade Wagamama.
MWF testade två olika varianter, en med soyamarinerad rostbiff och en med tofu x tre, spänstiga sesamsvängda nudlar, wasabiärtor och råmarinerade, krispiga grönsaker.
Nudlarna serveras i papplådor, precis som i amerikanska tv-serier. Det gjorde naturligtvis att vi gav tummarna upp innan vi ens satt pinnarna i maten.
Dessutom klippte vi en Shanghai-roll, en svensk-japansk union i form av tunnbröd med avokado, "tofuspread" och sjögräsblad - ett nättare alternativ till en tunnbrödsrulle.
Nudelbaren har även sublima kinesiska teer, serverade med timglas, och lyckokakor.

Inga kommentarer: