KB:s fiskgryta visade sig vara en prisvärd klassiker, innehållande halva Östersjöns fisk- och skaldjursbestånd. Till den tomatbaserade grytan serverades en aioli och knapriga krutonger. Det enda som saknades var en smak av den utlovade saffranen.
Patrullens meatlovers beställde högrev, som marinerats i rödvin i tolv år tillsammans med smålökar. Vad de inte visste när de beställde var att dessa smålökar skulle påverka resten av kvällen.
Medan vi väntade på maten hann nämligen suget efter smålök utvecklas till en sådan besatthet att vi lika gärna kunde ha beställt en tallrik med enkom rödvinskokt smålök.
Så fort tallrikarna serverats kastades lystna blickar efter de efterlängtade smålökarna.
Vi fann: högrev (mjällt som barnkinder), sidfläsk och purjolök. Men smålök? Niente!
Efter förfrågan visade det sig att kocken glömt smålökarna!
Det renderade i två koppar gratis kaffe och ett svårt sug efter smålök resten av kvällen.
Om det inte vore för att vi var kraftigt sena till den stundande Dramaten-konserten hade H och E ilat in på närmaste snabbköp för att köpa med varsin burk syltlök att snaska på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar