måndag 26 januari 2009

Serietidningsmat

Halva nöjet med att läsa serietidningar för mej i yngre år var maten. Ingen annanstans porträtterades en smörgås så smaskig (och så hög) som i Dagobert, för att inte tala om hur besatt jag var, i flera år av att äta vildsvin! (Tack snälla farmor och farfar som tog mej med till nåt ställe i värmland där man först fick se söta små randiga kultingar skutta i en inhängnad och senare slå sej ner till bords och smaka på dom. Sjukt gott, men mycket bisarr upplevelse för en 11-åring)

Här är min lista på godaste serietidningsmaten:
1. Pudding i form av en tårta.
Serverades ofta i Rasmus Nalle om jag inte minns fel. Vanligtvis tre våningar av dallrande röd pudding, som dukades upp på rutig duk när Rasmus Nalle tillsammans med vännerna Sälle, Pelle och Pingo hade picnic.
Jag försökte få mamma att göra en sån varje gång jag hade varit bortrest, för att fira min hemkomst. Hon lyckades aldrig riktigt..

2. Äppelpaj ala Farmor Anka
Sån som ställdes på svalning i fönstret och hade ett pajdegslock med bara en utskuren liten blomma där värme och doft sipprade ut. Mmm..

3. Helstekt vildsvin ala Asterix
När hela gänget satt samlat på slutbilden och smakade helstekt, glansigt svin då blev jag alltid hungrig. VAR kan man äta sånt i Stockholm?! Tips emottages gärna.

Inga kommentarer: